Kilpailuraportti: HSS Techno293 purjelautailijat mukana kilpailuissa

Kilpailuraportti: HSS Techno293 purjelautailijat mukana kilpailuissa

HSS Windsurf Technot kisasivat kesällä purjelautailun isoissa kisoissa Suomessa

Ensimmäinen kilpailu ja leiri oli Surfviikko Yyterissä 23.-28.7., jolloin Surfkeskus Yyteri täytti myös kunnioitettavat 30 vuotta. Viikko alkoi harjoitusleirillä maanantaista torstaihin, valmentajana tuttu Tõnis Kask, joka veti leirin jo DTSW:lla. Mukana oli 5 Technoa, Green-ryhmän Elina Järvinen, Blue-ryhmän Anton Tuomisalo, Onni Karanko, Siri Kaskeala ja Stella Manninen.

Leiriviikko oli paahteinen mutta harmillisen tyyni. Harvoin Suomessa kuitenkaan purjelautaillaan uikkareissa!

Yyteri ranking-kilpailut alkoivat perjantaina, aamulla vielä rataharjoitus ja startteja. Viimein koitti itse kisat ja HSS Windsurf Blue-ryhmän tytöt Siri Kaskeala ja Stella Manninen starttasivat yhdessä Raceboardien kanssa. Tuulta 8m/s, vihdoin kunnon aallot ja tuulta. Technot luokiteltiin Raceboard Rookie-luokkaan ja vetivät saman radan kuin Raceboardit, mutta vain yhden kierroksen. Radan kierto vei lähes 1h30min mutta maaliin päästiin! Toiseen starttiin ei edes ehditty, ensimmäinen kierros venyi niin pitkäksi.  Torstaina saapui myös  HSS:n  Aarre Tiger, joka toimi apulaisvalmentajana Tõniksen palatessa hoitamaan Viron omia purjelautailukisoja Hiidenmaalle.

Toisena kisapäivänä oli tasainen luoteistuuli 6 m/s, saatiin 2 lähtöä ja Yyteri oli parhaimmillaan! Molemmissa kisoissa maaliin. Tytöt pääsivät kilpailemaan tasokkaassa seurassa, kakkoslähdön lenssi mentiin yhdessä esikuvan, RB maailmanmestari @Aleksandra Blinnikka FIN-56 :n kanssa!

Kolmantena kisapäivänä oli kaakkoistuulta 7-8 m/s, puuskissa 11m/s. Lähtöjä saatiin 3, kaikki mehut irti. Viimeisessä lähdössä tuuli oli puuskaisin ja oikukkain, siinä sai tehdä hommia.
Techno293 luokan kultaa Siri Kaskeala, hopeaa Stella Manninen!

Tulokset: https://purjelautaliitto.fi/kilpailut/surfviikon-formula-raceboard-ranking-2018-paatokseen/

 

Toinen kesän kilpailu järjestettiin Hangon Silversandissa 11-12.8. Perinteikkään Hanko MM Openin radat olivat kaikki erilaisia, välillä kierrettiin luotoja, välillä reimareita, ympäröivää merta hyödyntäen.

Mukana valmentamassa jälleen Tõnis Kask.

Techno293 saivat kolmella osallistujalla oman luokkansa kisoihin, radat olivat heille joko lyhyempiä tai kierroksia oli vähemmän. Muut luokat olivat Avoin, Raceboard ja Rookie Cup.

Mukana olivat Techno Green-ryhmän Elina Järvinen, Blue-ryhmän Simon Bergman ja Siri Kaskeala sekä Felix Sergelius. Sää suosi kilpailijoita ensimmäisenä kisapäivänä ja kaikki neljä lähtöä saatiin suoritettua. Osa Technoista pääsi jokaiseen kisaan. Tuuli oli navakka 11 m/s luoteesta. Kolmas kisa alkoi näyttävällä rantalähdöllä!

Rookie Cupia ei päästy järjestämään kovan tuulen vuoksi lauantaina. Sunnuntaina odoteltiin puoleen päivään eikä päästy kuitenkaan kisaamaan jatkuvan ukkosuhan vuoksi.

Techno293 luokan kultaa Siri Kaskeala, hopeaa Felix Sergelius ja pronssia Simon Bergman!

Tulokset: http://www.hysurf.fi/index.php/2012-04-22-18-50-28/2012-04-22-18-59-29/227-2018-hyvinkaan-surffaajat-ry

Raportti: Katja Säilä