KILPAILURAPORTTI: Raceboard Masters MM-Kilpailut

KILPAILURAPORTTI: Raceboard Masters MM-Kilpailut

Juha Blinnikalle MM-pronssia Raceboardin Masters MM:ssä

Yhteiset Raceboard Mastersien ja Formuloiden maailmanmestaruuskilpailut päättyivät viime viikonloppuna Portugalin Portimaossa. Ensimmäistä kertaa järjestettiin tämän tasoiset kilpailut yhtäaikaa Raceboard ja Formulaluokille. Raceboard luokkaan osallistui 29 kilpailijaa 11 maasta ja Formulaan 32 kilpailijaa 10 maasta. Molemmissa luokissa saatiin ajettua viralliset mestaruudet. Formulaluokassa korkeamman tuulirajan vuoksi kilpailun virallistaminen meni aivan minuuttipeliksi, sillä heikkotuulisen viikon aikana saatiin ajettua vain kolme virallista lähtöä oikeissa tuulirajoissa ja viimeinen tarvittava lähtö aivan viimeisen mahdollisen minuutin aikana.

Suomesta oli vain yksi osallistuja. Juha Blinnikka FIN-6 osallistui Raceboard Masters luokkaan, jossa hän taisteli mitalisijoista kilpailun alusta alkaen. Kaksi ensimmäistä kilpailupäivää oli aivan tuuletonta, jolloin ei saatu ajettua yhtään lähtöä. Kolmantena päivänä tuuli nousi sen verran, että Raceboard luokassa päästiin ajamaan 4 lähtöä ja Formuloissa 2. Juha Blinnikan sijoitukset olivat 2. 4. 4. 2.. Viimeistä lähtöä Juha johti suurimman osan kilpailusta. Viimeisellä vastatuuliosuudella Portugalin tuore tämän vuoden Raceboard yleisen luokan maailmanmestari Joao Rodrigues POR-7 ajatti Juhan ”lähikamppailussa” laylinen yli ja otti johtoaseman. Maaliin he tulivat ihan peräkkäin myötätuuliosuudella. Kahtena viimeisenä kilpailupäivänä saatiin ajettua vain lähtö per päivä aivan täysin rajakeleissä (2-4 m/s). Juhan sijoitukset olivat 4. ja 4.. Viimeinen lähtö ratkaisi pronssitilan Juhan ja Argentiinan entisen olympiaedustajan Jorge Garcia Velazcon ARG-4 välillä. Argentiinalainen sai 3.sijan lähdössä ja Juha 4.sijan. Lopulliset pisteet menivät tasan, discardi oli molemmilla sama, joten seuraavaksi katsottiin kummalla oli paremmat yksittäiset lähtösijoitukset; Juhalla oli 2. ja Jorgella 3.. Kilpailun voitti puhtaalla suorituksella kuusinkertainen Portugalin olympiaedustaja Joao Rodrigues ja toiseksi tuli Espanjan Curro Manchon ESP-1. ”Olen todella tyytyväinen lautavauhtiini. Erityisesti plaanattavissa olosuhteissa lautani liitää muita nopeammin. Pakettini on hyvin kasassa; kunto on hyvä, lauta ja uusi purjeeni toimii hyvin. Sain kauden alussa uuden kölin lautaani, joka on lisännyt vauhtiani huimasti. Kauteni on ollut hyvä. Sain yleisen luokan MM:ssä raskaan luokan pronssia, EM-kultaa raskaassa luokassa, Mastersien MM-pronssia ja raskaan luokan MM-kultaa ja Suomenmestaruuden kilpailussa, jossa meidän perhe otti neloisvoiton! Mahtava vuosi! Olisin halunnut vielä jatkaa kilpailukautta!”, sanoo 53-vuotias Juha Blinnikka.

Formulaluokan voitti Australian Steve Allen, toiseksi tuli Ranskan Alexander Cousin ja kolmanneksi Latvian Janis Preiss.

Viralliset kilpailusivut
http://portimaoworlds2018.internationalwindsurfing.com/

Raceboard tulokset
http://portimaoworlds2018.internationalwindsurfing.com/results/raceboard

Formula tulokset
http://portimaoworlds2018.internationalwindsurfing.com/results/fwc

Formula ja Raceboard 3 parasta

Raceboard GrandMasterit

Raceboardin yleisen luokan 3 parasta

Raceboardin raskaan luokan 3 parasta