Kilpailuraportti:1. Formula ja Raceboard luokan rankingkilpailu Rauhassa

Kilpailuraportti:1. Formula ja Raceboard luokan rankingkilpailu Rauhassa

Blinnikka ja Pääkkönen kauden ensimmäisen rankingkilpailun voittoon

Formula ja Raceboard luokkien rankingsarja polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna 26.-27.5.2018 Lappeenrannan Valkamanrannassa. Lappeenrannan Pursiseuran Kalevi Männistö sai pienellä porukalla järjestettyä perinteisen Suomen kisakauden aloituksen Heikki Ruuhimäen toimiessa kilpailupäällikkönä.  Kilpailuun osallistui 16 kilpailijaa Raceboard luokkaan ja 6 Formula luokkaan. Raceboard luokan Rookie sarjaan osallistui kaksi kilpailijaa. Rookie sarja on tarkoitettu aloitteleville kilpailijoille ja siinä ajetaan lyhyempi rata kuin mitä yleisessä sarjassa.

Lauantaiaamuna oli hyvä kryssiplaanikeli, mutta juuri ensimmäisen lähdön lähtöhetkellä tuuli tyyntyi niin, että Raceboard luokan lähtö ajettiin 2-3 sekunttimetrin tuulessa. Lähdöstä tuli pitkä, sillä lähdön voittajallakin meni yli 40 minuuttia lähdön läpiviemiseen. Lähdön voitti ylivoimaisesti Puolustusvoimien Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittava 19-vuotias Benjamin Blinnikka. Toiseksi itsensä pumppasi ja taisteli Benjaminin isosisko Aleksandra Blinnikka neliötä pienemmällä purjeella (naisten luokan 8,5:lla). Aleksandran kanssa kovaa kamppailua kävi Sami Karppinen jääden kuitenkin lopulta kolmanneksi. Formulaluokka ei päässyt starttaamaan liian kevyen tuulen takia.

Lauantai iltana kokoonnuttiin yhteisesti ruokailemaan Ravintola Rauhanrantaan.

Sunnuntaina tuulen suunta oli kääntynyt pohjoisen puolelle ja se oli puuskaisen shiftailevaa 2 – 10 m/s väliltä. Molemmat luokat pääsivät starttaamaan ja päivän aikana ajettiin 4 lähtöä.

Raceboard luokassa Juha Blinnikka nappasi 4 lähtövoittoa. Juhan ensimmäisen päivän epäonnistunut lähtösijoitus 7. putosi discardina pois ja näinollen hän voitti luokkansa. Benjamin Blinnikka tuli toiseksi. Hänen sijoituksensa sunnuntaina oli 6. 2. 2. ja 2.. Sami Karppinen oli kolmas myös sunnuntain jälkeen sijoituksillaan 4. 4. 4. ja 3.. Radovan Kubin oli 4. ja Jouni Finer 5.. Paras nainen oli Aleksandra Blinnikka kokonaiskilpailun kuudentena. Rookie sarjan voitti ensimmäistä kilpailukauttaan ajava Tomi Salomaa.

Formula luokassa käytiin kovaa taistelua Markus Huhtisen, Anders Smedsin ja Oskari Pääkkösen välillä. Oman kertomansa mukaan Markus Huhtinen oli aina väärällä laidalla satunnaisten puuskien pyyhältäessä Saimaan pintaa pitkin. Taitavin ja onnekkain näissä puuska-arpajaisissa oli Kalajoen oma poika Oskari Pääkkönen lähtösijoituksilla 3. 1. 2. 1.. Toiseksi tuli Anders Smeds kahden pisteen erolla ennen Markus Huhtista.