Slalom 2012 – Kilpailukausi pulkassa

Slalom 2012 – Kilpailukausi pulkassa

Kotimaiset kilpailut

Slalom -luokan kilpailijat ovat päässeet nauttimaan miesmuistiin tuulisimmasta kaudesta. Kotimaan kilpailuja järjestettiin Hangossa ja Kalajoella.

Aikaisempia raportteja löydät myös slalom-uutisista.

Slalom Ranking

Rankingin tulokseen laskettiin mukaan kaksi kilpailua, Hanko ja Kalajoki. Yhteistuloksissa Jon Törnwall vei voiton, Marianne Kaplas toisen sijan, Jani Paju oli kolmas, Markus Huhtinen neljäs ja Ian Rautelin viides. Kilpailuihin osallistui kaikkiaan 30 kilpailijaa kauden aikana.

Slalom-rankingin lopputulokset: 2012_RANKING_RautioSlalomCup (PDF)

Rautio Sport Slalom Cup /Simmer challenge Hanko 4.-5.8.2012

Hangon Surf Club järjesti kilpailun yhteistyössä HSF:n kanssa. Olosuhteet kilpailun järjestämiselle oli loistavat tuulen puhaltaessa 8-10 ms. Voiton vei Jani Paju voittamalla 5/8 lähdöstä. Toiseksi tuli Jon Törnwall kahdella lähtövoitolla. Ian Rautelin kilpaili kolmannelle sijalle. Naisten 1. ja yleisen luokan 4. oli Marianne Kaplas, toinen Maija Hakanen ja kolmas Nina Honkala. Osanottajia kilpailussa oli 18.

Hangon osakilpailun tulokset: 2012_Hanko_RautioSlalomCup

Slalom SM Kalajoki 6.-9.9.2012

Perämeri Windriders järjesti kolmipäiväisen SM kilpailun Kalajoen hiekkasärkillä syyskuun puolivälissä. Kilpailu käytiin hankalissa olosuhteissa 6-8 ms tuulessa ja isossa aallokossa. Vasta 18 -vuotias Joel Grönqvist hanskasi olosuhteet parhaiten ja vei voiton. Tuomo Naalisvaara tunsi olonsa myös kotoisaksi saavuttaen tiukassa kilpailussa 2. sijan. Marianne Kaplas kilpaili kolmanneksi ja naisten 1. sijalle. Naisten toinen sija meni Tuuli Petäjälle ja kolmas sija Nina Honkalalle. Kilpailuun osallistui 24 kilpailijaa.

Kalajoen SM lopputulokset: 2012_SM_Kalajoki_SLALOM

Ulkomaiset kilpailut

Kausi 2012 oli erityisen menestyksekäs myös kansainvälisillä vesillä sillä pelkissä slalom-kisoissa nähtiin yhteensä neljä kotimaista kilpailijaa. Ulkomailla suomalaisia osallistui kilpailuihin Italian Reggio Calabriassa, Espanjan Costa Bravassa, Turkin Alacatissa, Saksan Syltissä sekä Eestin Pärnussa. Sen lisäksi ajettiin lukuisia harjoituslähtöjä Hangossa ja Yyterissä.

Professional Windsurf Association Reggio Calabria, Italia, 19.-24.4.2012

Tuulen henget eivät olleet kilpailijoiden puolella tässä kilpailussa. Vain kaksi lähtöä saatiin vietyä läpi. Meressä kelluva roska pilasi monen kilpailun. Marianne Kaplas edusti Suomea sijoittuen 11. sijalle.

International Windsurfing Association Slalom World Chanpionships, Costa Brava, Espanja 22.-26.6.2012

Marianne Kaplas edusti Suomea kilpailussa sijoittuen neljänneksi kovatasoisessa kilpailuissa. Kilpailun voitti monikertainen maailman mestari sveitsiläinen Karin Jaggi. Toisen sijan otti viime vuoden mestari ranskalainen Delphine Cousin ja kolmannen Turkin mestari Carla Kubat. Neljän kilpailupäivän aikana kilpailtiin seitsemän lähtöä, joista neljä kovassa tuulessa. IFCA rankingissä Marianne nousi sijalle 2. Alice Arutkinin pitäessä kärkipaikkaa.

Professional Windsurf Association Alacati, Turkki, 27.8.-1.9.2012

Ensimmäistä kilpailupäivää lukuun ottamatta viikko oli tuulinen ja 9 eliminaatiosarjaa saatiin vietyä läpi. Ensimmäistä kertaa PWA historiassa naisia oli mukana niin paljon, että kilpailu aloitettiin alkueristä miesten tapaan. Naisille se tarkoitti 27 hiittiä. Marianne Kaplas osallistui kilpailuun ja sijoittui sijalle 11. Mukana oli kaikkiaan 32 naista. PWA rankingissa Marianne on sijalla 13 siten varmistaen automaattisesti paikkansa kilpailuihin ensi kaudelle.

Professional Windsurf Association Sylt, Saksa, 28.9.-7.10.2012

PWA kauden päätöskilpailuissa nähtiin ennätysmäärä suomalaisväriä. Tuomo Naalisvaara osallistui aaltopurjehdukseen ja sijoittui sijalle 17. Nuoret, vasta 18 -vuotiaat Joel Grönqvist ja Daniel Blinnikka osallistuivat slalom- luokkaan. Slalom jäi hieman muiden luokkien jalkoihin ja vain kaksi eliminaatiosarjaa saatiin vietyä läpi. Joel sijoittui 34. sijalle ja Daniel 38. sijalle maailman kovatasoisemmassa purjelautailun kilpailusarjassa.

Viron Mestaruuskilpailut, Pärnu I etappi 9.-10.6. ja II etappi 29.9.2012

Suomalaisia nähtiin myös Viron Mestaruuskilpailuissa Pärnussa. Ian Rautelin ja Marianne Kaplas osallistuivat molempiin osakilpailuihin. Jani Paju vain jälkimmäiseen.

Pärnussa nähtiin kovatasoista slalomia kovassa tuulessa, keskituulessa ja kevyessä tuulessa. Ensimmäinen kilpailu käytiin kaksi päiväisenä, joista ensimmäisenä päivänä tuuli kovaa noin 10-15 ms ja toisena päivänä kevyesti 6-7 ms. Martin Ervin voitti kilpailun, Toomas Mölder ja John Kaju jakoivat seuraavat sijat. Ian sijoittui 37 kilpailijan joukossa 6. sijalle ja Marianne 8. sijalle ja naisten 1. sijalle. Naisten 2. sijan vei Annika Valkna ja kolmannen Maarja Kivistik.

Toinen kilpailu ajettiin 8-10 ms tuulessa, jossa Jani Pajun ajo oli vakuuttavaa palkiten kilpailijan 5. sijalla. Ian oli 7. 32 kilpailijan joukossa. Kilpailun voitti Erno Kaasik, Urmas Niine oli toinen ja Toomas Mölder kolmas. Marianne oli naisten ensimmäinen, toinen Annika Valkna ja kolmas Betti Vainkula.

Teksti/kuvat: Marianne Kaplas

Tulokset: Jon Törnwall