Kisaraportti: Formula- ja Raceboard-laudat Kallon vesillä

Kisaraportti: Formula- ja Raceboard-laudat Kallon vesillä

BSF:llä oli ilo isännöidä purjelautailijoiden rankingkilpailut Porissa menneenä viikonloppuna 10.-11.06.2017. Purjelautailijoiden alkukesän rankingkilpailut ovat jo muodostuneet perinteeksi, kiitos BSF:n aktiivisen purjelautajaoston. Tänä vuonna oli mukaan lähteneet yhteensä 14 Raceboardluokan ja 6 Formulaluokan edustajaa.

Olosuhteet haastoivat taas sekä järjestäjiä että lautailijoita. Lauantai alkoi liian kevyellä tuulella ja tehtiin päätös lykätä kilpailujen alkua. Lautakunta lähti kuitenkin kohta vesille ja tarkkaili tilanteen kehittymistä sekä Reposaaren itäpuolella, että Kallon ulkopuolella. Vähän kolmen jälkeen tilanne oli kehittynyt niin että Raceboardluokka kutsuttiin Reposaaren itäpuolelle, jossa tuuli oli virinnyt noin 3 m/s länsituuleksi. Kaksi lähtöä ehdittiin saada vietyä läpi käytettävissä olevassa aikaikkunassa.

Lauantain ennuste sunnuntaiksi lupaili jo parempaa tuulta mutta sunnuntai aamu ei vastannut ennusteita. Kevyttä sadetta ja kevyt etelätuuli. Lähdöt lykättiin heti aamupäivällä. Lautakunta tutki tuuliolosuhteet merellä ja totesi että Raceboardluokalle voitiin rakentaa rata Kallon merenpuolelle ja luokka kutsuttiin vesille. Kaksi lähtöä ”back to back” saatiin ajettua nousevassa tuulessa. Raceboardluokan lähtiessä tauolle päätettiin kutsua Formulaluokka vesille Raceboardluokan kanssa. Valitettavissa siinä vaiheessa, kun kaikki oli valmista seuraavaa lähtöä varten tuuli oli taas tyyntynyt liikaa ja Formulat jouduttiin lähettämään maihin. Raceboardluokka purjehti lähdön. Kellon ollessa vähän yli puolineljä päästiin aloittamaan viimeisen lähdön valmisteluja. Silloin merisumu ”hyökkäsi” muutamassa minuutissa purjehdusalueelle. Kaikki laudat lähetettiin maihin ja järjestäjät keräsivät poijut pois näkyvyyden ollessa muutama kymmen metriä. Onneksi kaikki selvisivät maihin ilman ongelmia.

Kirkkaimmat mitalit veivät Daniel ja Benjamin Blinikka HySurf seurasta. Pronssia ja samalla paras master oli Juha Blinikka. Parhaan naisen palkinnon sai Alexandra Blinikka ollen myös viides koko kilpailussa ja paras nuori Amos Bonsdorff.

Kiitos kaikille mukana olleille järjestäjille omat ja vieraat maissa ja vesillä sekä kaikille lautailijoille jotka olivat tulleet Poriin! Tämä yhteistyö mahdollistaa kilpailujen järjestämisen!

BSF:n Kilpailupäälikkö Ben Karlemo

Tulokset