Kisaraportti: OAKLEY SUP SM Sieravuori

Kisaraportti: OAKLEY SUP SM Sieravuori

SUP kauden kohokohta Oakley SUP SM 2015 kisailtiin Euran Sieravuoressa aurinkoisen helteisissä olosuhteissa.

Lauantain pitkillä matkoilla parasta vauhtia piti Jari Laine, Jussi Pekkarisen ja Vladimir Savelievin seuratessa tiiviisti kannassa. Naisten puolella selkeän eron muihin teki Laura Pokela, jonka jälkeen kakkossijalle meloi Miriam Bisi ja kolmanneksi Merle Nummert. Tasaisissa olosuhteissa nopeimmat kisailijat taittoivat reippaan kahdeksan kilometrin matkan hieman alle tuntiin. Amatöörisarjoissa voitot menivät Marko Sanderille ja Laura Rahikalle. Tytöissä kovinta vauhtia piti Elle Laakso ja pojissa Akseli Rantala. Lasten sarjan voiton nappasi Elias Rantala.

Sunnuntaina jatkettiin kisailua sprinttien merkeissä. Jälleen olosuhteet olivat mitä mainioimmat ja lämpö helli sekä kisailijoita että Sieravuoreen saapuneita auringonpalvojia. Starteissa nähtiin totuttuun tapaan sekä vauhtia että jännittäviä poijutilanteita. Miesten sarjassa finaaliin selvitti tiensä kahdeksan urheilijaa. Finaalissa nähtiin tiukka kamppailu voitosta, jonka lopulta nappasi Christian Sandoval. Vladimir Saveliev oli toinen ja Jari Laine kolmas. Naisten puolella käytiin myös tiukkaa vääntöä aina toiselle pojille saakka, jonka jälkeen Laura Pokela karkasi voittoon. Toisen sijan nappasi Merle Nummert ja kolmanneksi tuli Anna Rauhansuu. Amatööreissä voitot menivät lauantain pitkän matkan tapaan Marko Sanderille ja Laura Rahikalle. Tytöissä kovinta vauhtia piti jälleen Elle Laakso ja pojissa Akseli Rantala. Lasten sarjan voiton nappasi niin ikään Elias Rantala.

Kokonaiskilpailun voitto ja samalla SUP SM 2015 titteli meni miehissä näin ollen Jari Laineelle ja naisissa Laura Pokelalle. Jari kuittasi voitolla itselleen Hawaijin matkan. Täydelliset tulokset löytyvät alla olevasta kuvasta.

Järjestetyt SM-kisat olivat toiset laatuaan. Yhteensä osallistujia oli 31. Mikä ilahduttavinta paikalla oli myös uusia kasvoja kaikissa sarjoissa. Toiveissa onkin, että laji jatkaa kasvuaan ja saisimme edelleen lisää osanottajia ja erityisesti nuoria uusia supppaajia entistä enemmän kisoihin mukaan. Sieravuoren ympärimelonta suoritettiin kisojen yhteydessä ja nopeimman ajan lauantain pitkällä matkalla melonut Jari Laine palkittiin Sieravuoren ympärimelonnan kiertopalkinnolla.

Kilpailijoiden kesken arvottiin Suunto Ambit3 rannetietokone, joka meni Jarmo Rantalalle.

Onnittelut voittajille!

Teksti: Laura Pokela

Kuvat: Paula Ojansuu