KISARAPORTTI: Twind Formula Windsurfing SM 10.-11.9.2016

KISARAPORTTI: Twind Formula Windsurfing SM 10.-11.9.2016

Formula Winsurfing-luokan SM-kisa purjehdittiin Hangossa oikuttelevissa tuulissa. Lupaavista sääennusteista huolimattta tuulta riitti lopulta vain lauantaina purjehdittuihin neljään lähtöön. Vaihteleva ja puuskainen tuuli pakotti kilpailijat turvautumaan suurimpiin purjeisiin, ja etenkin ensimmäisessä ja viimeisessä lähdössä erot kärjen ja häntäpään välillä repesivät suuriksi.

Hallitseva Suomen mestari Joel Grönqvist (Patrik/Loft) ei antanut hankalien olosuhteiden haitata, vaan voitti kaikki lähdöt näytöstyyliin. Vanha konkari Jon Törnwall (Starboard/Severne) oli yhtä selvä kakkonen, ja Turun Jussi Ohlsson (Starboard/Gaastra) purjehti kolmanneksi.

Anders Smeds (Starboard/Pryde) voitti masters-tittelin yleiskilpailun neljännellä sijalla, ja Marianne Rautelin (Patrik/Loft) nappasi naisten mestaruuden yleiskilpailun kuudennella sijalla.  Jalkavaivainen Markus Huhtinen (Starboard/Pryde) varmisti viidennellä sijallaan itselleen Formulan ranking-sarjan kokonaisvoiton.

Joel Grönqvistille SM-titteli oli jo kauden toinen pari viikkoa sitten voitetun slalom-mestaruuden lisäksi. Joelin ylivoimaa kuvaa se, että hän voitti kummassakin kisassa kaikki lähdöt. Tällä hetkellä näköpiirissäkään ei ole yhtään kotimaista haastajaa, joten jatkossa kilpakumppaneita on lähdettävä etsimään kansainvälisistä kisoista.

Kuvia