Lauttasaaren ympäri purjehdittiin ennätysajassa

Lauantaina 31.8.2019 surffattiin ja melottiin sopivan tuulen saattelemana, vanhoja purjelautailuperinteitä kunnioittaen Lauttasaaren seitsemäs perättäinen ympäripurjehdus. Tuuliolosuhteet haastoivat SUP-lautailijoita niin, että jopa voittaja joutui pulahtamaan välillä veteen tuulisessa aallokossa. Purjelautailijoiden puolella tapahtuman kunniavieras Jono Dunnett kiritti kanssakilpailijoitaan loistavalla suorituksella.

Purjelautailukilpailuun ilmoittautui 30 kilpailijaa, joista FIN-413 Feodor Gurvits starttasi matkaan avoimessa luokassa Foil-laudalla muiden surffatessa kölilaudoilla. Mukana oli myös Techno-luokan ja olympialuokka RS:X -surffareita, mukaan lukien FIN-1 Tuuli Petäjä-Sirén.

Purjelautaluokan voitti ylivoimaisesti FIN-6 Juha Blinnikka, joka purjehti saaren ympäri ennätyksellisesti ajassa 45:35! Toisena maaliin purjehti Jono Dunnett, ja kolmannen sijan vei nimiinsä FIN-1971 Sami Karppinen. Voittajakolmikko purjehti Raceboard-luokan välineillä, kun taas viidenneksi kokonaistuloksissa purjehtinut Tuuli Petäjä-Sirén surffasi radan RS:X-välineillä. Tuuliolosuhde todella helli kilpailijoita, saatellen myös Petäjä-Sirénin saaren ympäri nopeammin kuin koskaan aiemmin!

Purjelautaluokassa naisten sarjan toiselle sijalle purjehti FIN-412 Anna Arosilta-Gurvits (Raceboard) ja kolmanneksi FIN-56 Aleksandra Blinnikka (RS:X). Veterans-sarjan kolme parasta olivat Juha Blinnikka, FIN-52 Mikko Bonsdorff ja FIN-227 Tomi Salomaa.

SUP-lautojen vauhti oli niin ikään melkoinen, vaikka keli ei ollut helpoimmasta päästä. Radalle starttasi 20 melojaa. Moni kilpailija pitikin haastavista olosuhteista, jotka toivat jännitystä kilpailuun. SUP-kilpalautojen luokassa voiton vei loistavasti melonut Tomas Lelovits ajalla 01:07:55. Toiseksi meloi Thomas Fagerström ja kolmanneksi Jussi Palva. Naisten kilpasarjan voitti Nina Aro ajalla 01:38:50. Toiseksi naisten kilpasarjassa meloi Isa Merikallio ja kolmannen sijan vei nimiinsä Sara Sundell.
Avoimen SUP-luokan voittoon meloi Alpo Tani, ja naisissa voiton nappasi Paula Uski. Veterans-kilpasarjan voitti Petri Mikkonen ja avoimen luokan Veterans-voittoon meloi Tom Karlemo.

Onnea kaikille voittajille, ja kiitos kaikille osallistujille sekä toimitsijoille upeasta tapahtumasta! Alla kokonaistulokset.